Babygebaren in Haarlem in 2016

Het Gebaar Ede organiseert cursussen babygebaren voor iedereen.

Wil je contact met je baby maar is de baby nog te jong om te praten? Dan is er iets nieuws! Gebaren met je baby!  

De cursus duurt 6 lessen en kost 60 euro voor de gehele cursus. U kunt zich opgeven via het aameldingsformulier!

Wat zijn babygebaren?

Met baby- en kindergebaren kun je op een leuke en betekenisvolle manier communiceren via eenvoudige, ondersteunende gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. Zo kan je kind je iets ‘vertellen’ en gebruikt het zijn of haar lichaam om te communiceren.

Wanneer kunnen baby’s gebaren maken?

Rond een jaar of anderhalf begint een kind met praten, maar cognitief is hij/zij al veel eerder klaar om te communiceren. Vanaf 6 maanden zijn bij een baby de hersenfuncties al voldoende ontwikkeld om de omgeving te kunnen observeren en informatie op te nemen. Ook zijn ze dan motorisch in staat om objecten aan te wijzen of te pakken. Vanaf 8 maanden kunnen baby’s zelf gebaren maken.

Het gebaar voor 'koe'

Het gebaar voor ‘koe’

Waarom zijn babygebaren zo leuk?

Door baby- en kindergebaren kan een kind zich uiten, met je delen wat het ziet, voelt of ervaart. Zo krijg je als ouder meer zicht op wat er in je kind omgaat. Dit geeft meer diepgang in de relatie! Ook is er minder kans op frustraties en misinterpretaties, het maakt het contact specialer.

Voor wie is de cursus?

Voor alle (aanstaande) ouders, maar ook voor familieleden of vrienden die het leuk lijken om eens op een speciale en leuke manier te communiceren.

Kortom: het gebruik van baby- en kindergebaren is een vorm van communicatie, opvoeding en interactie, die toegankelijkheid, rust en vooral veel plezier met zich meebrengt!

Locatie en tijden

Kosten

De kosten bedragen € 60,00 per persoon. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier, of eerst meer informatie aanvragen.